Ursus-dit rättvisan inte når

Ursus-dit rättvisan inte når

Får man ta lagen i egna händer om man har moralen på sin sida? Vem bestämmer ens vad som är moraliskt rätt?


De före detta Främlingslegionärerna Ursus och Vesslan tar lagen i egna händer för att hjälpa de som inte får hjälp någon annanstans. Organisationen Järnkorset straffar de som de anser inte har straffats nog. Samtidigt växer sig De Fria Sverigedemokraterna allt starkare i ett Sverige som inte vet hur det ska hantera främlingsfientlighet och segregation.

Och mitt i allt detta slår kärleken till, precis där den inte får.


Beställ din signerade kopia här!

 
 
 
 

Ursus – dit rättvisan inte når är en roman där öden och händelser vävs samman medan spänningen obönhörligen stiger samtidigt som det allra viktigaste i livet – vänskap och kärlek – lyser starkt i varje kapitel.

Lyssna på Ursus-dit rättvisan inte når

Kapitel 1 - 5, läst av författaren


Sagt om Ursus-dit rättvisan inte når

[Ursus - dit rättvisan inte når är] en historia som berättas i scener [...] det är nästan som att se en film. Det är en omfångsrik roman som bjuder på mycket dialog och som överraskar i hur den rymmer allt från en slags Harlequin-tematik till en hårdkokt värld där kyligt beslutsamma muskulösa torpeder tar lagen i egna händer. [...]


Marie Eriksson på Bibliotekstjänst (BTJ)
Nu har jag läst hela boken och ÄLSKAR den! Den är tokbra! Skitspännande! Gräsligt sorglig! Allt!! Jag vill se denna bok på bio!


Anna

Jag har läst Ursus och blev beroende av den! När jag läste sista sidan tänkte jag att nu börjar jag om från början igen. Kanske är det på grund av upplägget där alla karaktärer presenteras var och en för sig för att sedan bakas ihop på ett så självklart sätt att man undrar hur det gick till? Eller för att texten flyter så bra att den liknar filmiskt berättande men ändå inte förutsägbar? Att författaren sedan ger sig in i ämnen som kräver stort mod plus besitter mängder av kunskap gör att boken känns väldigt nutid, viktig och läsvärd.


Ellinor Johansson, författare av Mojaner naturens magiska städare


Ursus är den häftigaste bok jag har läst. Och den har ett djup som gör att man kan läsa den två , tre gånger för att uppfatta alla detaljer.


Sven-Arne